Kupinovo vino 0,375 l

0%
Proizvođač : Filagro d.o.o.
Općenito o proizvodu

Voćno vino (kupina) , 12,9% alkohola

Dostupnost: Raspoloživo
50,00 kn

Kupinovo vino ima svoje medicinsko opravdanje, a u farmakologiji je svrstano u ljekovito.
Bogato je različitim vitaminma i mineralima, organskim i neorganskim sastojcima, koji mu daju veliku hranjivu i zaštitnu vrijednost.
Kupinovo vino sadrži vitamine grupe "B", željezo, fosfor, magnezij, kalcij, šećer, vitamin "C", pektin i nešto provitamina "A"
Kupinovo vino preporučuje se kod: anemije, iscrpljenosti, slabe uhranjenosti, za reguliranje probave, reguliranje tlaka, cirkulaciju, a naročito za poboljšanje imuniteta.
Pije se kao desertno piće, a u narodnoj medicini slovi za eliksir. Svoju popularnost duguje aromi i prisutnosti aktivnih komponenata koje dokazano imaju pozitivan učinak na zdravlje.
Aromatične tvari ocrtavaju sortu kupina, klimatske uvijete te uvjete proizvodnje i skladištenja.Polifenoli također zaštitno djeluju na zdravlje mozga, doprinose zaštiti od pojave raka i sprječavaju prerano starenje. Štoviše, jedna je studija pokazala kako su neke vrste kupinovih vina snažnijeg antioksidativnog potencijala od crnog vina. Tu je i resveratrol antioksidans protuupalnog učinka.