Pravila o privatnosti

Ova politika zaštite osobnih podataka za eMerkato d.o.o. (dalje: Politika odnosi se na usluge koje pruža eMerkato d.o.o. Ulica Đure Basaričeka 12, Koprivnica, OIB 15472797432, a primjenjuje se od 25. svibnja 2018.Kome se mogu obratiti ako imam pitanja u vezi s mojim osobnim podacima?

 

Na raspolaganju vam je osoba za kontakt koja će se baviti vašim pitanjima ili zahtjevima u vezi s vašim osobnim podacima (i njihovom obradom) i ostvarivanjem vaših prava. Pišite nam na dpo@emerkato.hr.

 

 

Koju vrstu podataka prikupljamo?

 

 • Osnovne osobne podatke (npr. ime i prezime) i podatke za komunikaciju (npr. adresa, e-pošta, telefon)
 • Informacije nužne za izdavanje računa prodane robe putem web trgovine www.emerkato.hr

 

 

Koje su pravne osnove za obradu vaših osobnih podataka?

 

 

U skladu s važećim zakonodavstvom iz područja zaštite osobnih podataka vaše osobne podatke možemo obrađivati:

 

 • ako ste nam dali suglasnost za to (koju možete u bilo kojem trenutku opozvati)
 • ako je to potrebno kako bismo mogli sklopiti i/ili ispuniti ugovor s vama
 • ako je obrada nužna zbog zakonskih interesa koje provodi eMerkato ili treća strana
 • ako to zahtijeva zakon (na primjer, u vezi s podacima na izdanoj fakturi).

 

 

 

Za koje namjene obrađujemo vaše osobne podatke?

 

Osobne podatke obrađujemo samo za određene, eksplicitne i legitimne namjene i nećemo ih obrađivati ni na koji način koji nije u skladu s tim namjenama. Takva namjena je, primjerice, odgovor na pitanje, provođenje narudžbe koju ste nam dali, unaprjeđenje iskustva posjete naše web-stranice ili portala, unaprjeđenje proizvoda i usluga općenito.

 

 

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

 

 

Osobne podatke čuvamo u skladu s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Spremamo ih onoliko dugo koliko je potrebno za namjene za koje se obrađuju ili za postupanje u skladu sa zakonom. Osobne podatke koje obrađujemo na temelju vaše osobne suglasnosti, pohranjujemo trajno, do vašeg opoziva. Osobne podatke koje obrađujemo na temelju zakona ili ugovornog odnosa s vama čuvamo sve dok to propisuje zakon.

 

Po isteku razdoblja čuvanja osobne podatke brišemo učinkovito i trajno ili ih anonimiziramo, tako da se više ne mogu povezati s određenim pojedincem.

 

 

Na koji način štitimo vaše osobne podatke?

 

 

Upotrebljavamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od ilegalnog ili neovlaštenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili gubitka dijela podataka. Oblikovali smo ih uzimajući u obzir svoju IT infrastrukturu, potencijalni utjecaj na vašu privatnost i troškove te u skladu s trenutnim industrijskim standardima i praksom. Naši ugovorni suradnici koji se bave obradom podataka mogu obrađivati vaše osobne podatke samo uz pridržavanje navedenih tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera.

 

Održavanje sigurnosti podataka znači zaštitu povjerljivosti, cjelovitosti i dostupnosti vaših osobnih podataka:

 • povjerljivost i cjelovitost: vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja
 • dostupnost: osigurat ćemo da ovlaštene osobe za obradu podataka imaju pristup vašim osobnim podacima kada je to potrebno.

 

Naši sigurnosni postupci uključuju: sigurnost pristupa, sigurnosne kopije, praćenje, pregled i održavanje, upravljanje sigurnosnim incidentima itd.

 

 

Tko obrađuje osobne podatke?

 

 

Ovisno o namjenama za koje obrađujemo vaše osobne podatke, primatelje podataka možemo podijeliti u sljedeće kategorije:

 

a) Unutar naše organizacije:

 • naše ovlašteno osoblje
 • naša povezana društva

 

 

b) Naši poslovni partneri: od njih zahtijevamo da uvijek budu u skladu s primjenjivim zakonima, pravilima zaštite osobnih podataka i da posvećuju iznimnu pozornost povjerljivosti vaših osobnih podataka:

 • Pružatelji usluga računovodstva (podaci dostupni na zahtjev)
 • Pružatelji usluge tehničke i operativne podrške (podaci dostupni na zahtjev)
 • Paketna distribucija: (podaci dostupni na zahtjev)
 • Ostale treće strane:
 • Kad to zahtijeva zakon ili je zakonski potrebno radi zaštite tvrtke eMerkato:
 • Poštivanje zakona, na zahtjev tijela vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obveze izvješćivanja i informiranja nadležnih tijela itd.
 • Zaštita prava, imovine ili sigurnosti tvrtke eMerkato i/ili njenih klijenata
 • U vezi s korporativnim transakcijama: u okviru prijenosa ili prodaje cjelokupnog ili dijela poslovanja ili na neki drugi način u vezi sa spajanjem, konsolidacijom, promjenama u kontroli, reorganizacijom ili likvidacijom cjelokupnog ili dijela poslovanja tvrtke eMerkato.

 

 

Naši poslovni partneri iz točke b) smiju obrađivati vaše osobne podatke samo uz pridržavanje naših uputa i ne smiju upotrebljavati osobne podatke za vlastiti interes. Imajte na umu, međutim, da primatelji navedeni u točkama b.) i c.) ovoga dokumenta, posebice davatelji usluga koji vam mogu ponuditi proizvode i usluge u okviru pružanja eMerkato usluga i/ili aplikacija ili kroz vlastite kanale, mogu odvojeno prikupljati vaše osobne podatke. U tom su slučaju isključivo odgovorni za njihovu kontrolu, a vaša suradnja s njima odvija se u skladu s njihovim uvjetima.

 

 

 

Kontaktiranje

 

Za vrijeme ugovornog odnosa, kao i po prestanku istog stupamo sa Vama u kontakt preko sljedećih komunikacijskih kanala za koje ste nam dali privolu:

 

 • e-pošta


Koje su vaše mogućnosti i prava u vezi s dostavljenim osobnim podacima?


Pravo na pristup – uvijek nam se možete obratiti na kontakt za zaštitu podataka kako biste saznali koje vaše osobne podatke imamo u bazi i iz kojeg smo ih

izvora dobili.

 

 

Pravo na ispravak – ako u osobnim podacima pronađete pogrešku ili ako vam se čini da podaci nisu potpuni ili točni, možete zatražiti ispravak ili dopunu

 

 

Pravo na ograničenje obrade – možete zatražiti ograničenu obradu osobnih podataka

 

 

Pravo na prigovor – možete se usprotiviti upotrebi vaših osobnih podataka za obrade iz legitimnih interesa ili druge svrhe.

 

 

Pravo na brisanje - Od nas možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako smo ih obrađivali protupravno ili ta obrada predstavlja nerazmjerno zadiranje

u Vaše zaštićene interese. Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice kod zakonski propisanih obveza

arhiviranja.

 

 

Pravo na mogućnost prijenosa podataka - Od nas možete zatražiti da Vam podatke koje ste nam povjerili radi arhiviranja dostavimo u strukturiranom obliku, u uobičajenom strojno čitljivom formatu:

 • ako te podatke obrađujemo na temelju suglasnosti koju ste nam dali i koju možete opozvati ili radi ispunjenja ugovora i
 • ako se obrada vrši s pomoću automatiziranih procesa.

 

 

Pravo na žalbu - Ako smatrate da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti pritužbu hrvatskoj Agenciji za zaštitu podataka, odnosno u slučaju promjene važećih propisa drugom tijelu koje će preuzeti njenu nadležnost, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.

 

Potvrda identiteta - Radi pouzdane identifikacije u slučaju ostvarivanja prava u vezi s osobnim podacima možemo od vas zatražiti dodatne podatke, a djelovanje možemo samo odbiti ako se dokaže da vas ne možemo pouzdano identificirati.

 

Kako mogu opozvati suglasnost?

 

Suglasnost se može otkazati pisanom izjavom ili porukom koju nam možete poslati e-poštom na adresu dpo@eMerkato.hr.

 

 

KORIŠTENJE KOLAČIĆA

Kako koristimo kolačiće

Na https://emerkato.hr Internet stranici koriste se tzv. kolačići (cookies) - tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj (server), putem kojeg davatelj usluge pristupa Internetu (ISP) prikazuje web stranicu.

Kolačići nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje kolačić na poslužitelj internetske stranice prilikom povratka korisnika na njega.

Na našim stranicama koriste se tehnički kolačići (obavezni kolačići, ne mogu se isključiti) koji su nužni za funkcioniranje Internet mjesta, funkcionalni (mogu se isključiti) koji omogućavaju Internet mjestu pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju te marketinški (mogu se isključiti) koji omogućuju bilježenje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati učinkovitost našeg Internet mjesta.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

 

 

Kolačići treće strane

Ovo Internet mjesto koristi sljedeće kolačiće treće strane:

 

 • Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. („Google“) kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, pružajući izvješća o aktivnostima na Internet mjestu za upravitelje Internet mjesta, kao što su broj posjetitelja i stranice koje posjetitelji posjećuju. Koristimo način integracije koji anonimizira vašu IP adresu i ne prikupljamo osobne podatke putem kojih Vas možemo identificirati.

 

Kako prihvatiti ili odbiti kolačiće?

Okvir za postavke kolačića nalazi se u na poveznici Kolačići. Nakon odabira postavki, u svakom trenutku možete postaviti na početne postavke kolačića.

 

 • odabirom opcije “Prihvaćam sve kolačiće“ dopuštate pohranjivanje svih gore navedenih kolačića na vaše računalo ili mobilni uređaj.
 • odabirom opcije “Prihvaćam samo neophodne kolačiće” na vaše računalo ili mobilni uređaj pohranjuju se samo vrijednosti za tehničke-obavezne kolačiće.
 • ako onemogućite kolačiće, možda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti ovog Internet mjesta.
 • dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika.

 

 

Izmjene politike

eMerkato može izmijeniti ovu Izjavu, a o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni, a što uključuje između ostalog i putem objave na internetskim stranicama eMerkato.