Horizont Sirevi


Horizont Koprivnica mala je obiteljska mljekara osnovana 1994. godine, kao jedna od prvih mini-mljekara u Hrvatskoj. Osnovna djelatnost je proizvodnja i prerada mlijeka i mliječnih proizvoda od kozjeg i kravljeg mlijeka.

Tipom registriranog objekta pod posebnim uvjetima, mljekara Horizont sirovinu za preradu mlijeka koristi isključivo iz vlastitog stada, tako da u vlasništvu ima mliječne krave i koze na farmama u okolici Koprivnice. Kako bi se što kvalitetnije zaokružio ciklus „od polja do stola“ te osigurala kvaliteta i sljedivost, dio hrane za prehranu stoke osigurava se obradom vlastite zemlje.

Asortiman mljekare čine proizvodi iz kravljeg mlijeka: svježe mlijeko, svježi kravlji sir, vrhnje, meki kravlji sir, meki kravlji sir sa začinom, podravska prga, sirevi iz kuhanog kravljeg mlijeka, kravlji sirevi sa začinima, sirne torte i sirne rolade. Proizvodi iz kozjeg mlijeka: svježe kozje mlijeko, svježi kozji sir, sirevi od kuhanog kozjeg mlijeka, meki kozji sir, meki kozji sir sa začinom i meki kozji sir s plemenitim plijesnima.

U prodajnom dijelu orijentirani smo na hrvatsko tržište, a najviše na lokalno područje Koprivnice i grad Zagreb. Usmjereni smo i na gastro segment te surađujemo dugi niz godina s Podravkinim ugostiteljskim objektima «Pivnica Kraluš» i «Podravska klet» kao i nekim lokalnim ugostiteljskim objektima. Tijekom godine sudjelujemo i na raznim manifestacijama u Koprivnici, Zagrebu, Samoboru gdje vršimo promociju i prodaju domaćih proizvoda.
Najpoznatiji proizvod mljekare je «Podravska prga», koja je zbog svojeg specifičnog izgleda i okusa prepoznata među potrošačima kao kvalitetan domaći proizvod, dok su vrlo cijenjeni i prihvaćeni kozji sirevi.
Mljekara je locirana u Koprivnici, kapacitet prerade je oko 1.000 – 2.000 lit / dnevno. Proizvodni prostor posjeduje pločasti pasterizator (kapacitet 600l/h) za pasterizaciju mlijeka, 2 duplikatora za preradu mlijeka, separator za vrhnje, hladnjaču za poluproizvode, vakuum uređaj za pakiranje proizvoda, komoru za sušenje, hladnjaču gotovih proizvoda.
Mljekara je uvela HACCAP sustav poslovanja, kao zakonsku obvezu subjekata u poslovanju s hranom.

Mljekara Horizont nastoji zadržati konstantnu kvalitetu svojeg asortimana te se uskladiti sa sve strožim propisima i zahtjevima domaćeg tržišta. Takvi, a i drugi izazovi, sad su pred današnjim vlasnicima mljekare - Dražen Kuzmić (dr. veterinarske medicine) i Kristijan Kuzmić (dipl. ing. prehrambene tehnologije), kojima je u nasljeđe ostala rijetkost nekonfekcijske proizvodnje.


Proizvodi proizvođača - Horizont Sirevi

Prikaži kao Tablica Lista

3 Artikla

Sortiraj silazno
po stranici
 1. Dimljeni sir iz kuhanog kravljeg mlijeka
  Zrelog i blago slanog okusa, arome na dim. Polutvrde konzistencije, okruglog oblika, bijelo-žućkaste boje. U prerezu je vidljiva kompaktna, jednolična struktura. Svježe kravlje mlijeko zagrijava se do vrenja te mu se dodaje alkoholni ocat i sol. Dobiveni sirni gruš, cijedi se u kalupima i formira u okrugli oblik. Nakon formiranja sir se suši, dimi, zrije te skladišti u hladnjači do +8°C. Može se pakirati i u vakuum ili plastičnu vrećicu. Zapakirani proizvod se važe i...
  48,00 kn
 2. Meki kravlji sir
  Meki kravlji punomasni sir Zrelog, blago slanog okusa. Kompaktne strukture, meke konzistencije i okruglog oblika, žute boje. Pasteriziranom kravljem mlijeku dodaje se sirilo i mikrobna kultura. Dobiveni sirni gruš, cijedi se u kalupima i formira u okrugli oblik te skladišti u hladnjači do +8°C. Meki kravlji sir stavlja se u prodaju pakiranjem u strech foliju, vakuum ili plastičnu vrećicu. Zapakirani proizvod se važe i etiketira. Težina pakiranja 0,25-0,4 kg brutto. Pakiranje: 1...
  36,00 kn
 3. Podravska prga
  Dimljeni polumasni polutvrdi sir. Stožastog je oblika, zlatno – žute boje, zaokruženog, blago pikantanog i ugodno kiselkastog okusa. Površina podravske prge je glatka i pravilna. Na prerezu podravske prge uočava se homogena struktura jednoličnog izgleda, ciglasto – crvenkaste boje. Svi sastojci se jednolično izmješaju i dobivena masa se 1 dan prosušuje pri teperaturi do +8°C. Nakon što se iz mase izdvoji voda, ručno se formiraju stožasti oblici od 145g, koji se suše...
  10,00 kn
Prikaži kao Tablica Lista

3 Artikla

Sortiraj silazno
po stranici