Med je prirodni izvor energije koji može igrati ključnu ulogu u vašem treningu, bilo da se bavite rekreativnim sportom ili ste ozbiljan sportaš. S obzirom na to da je bogat ugljikohidratima, jednostavan je i brz izvor goriva za tijelo. U nastavku ćemo istražiti kako koristiti med prije, tijekom i nakon treninga za optimalne rezultate.

 

Med cvjetni Brezjan

Prije treninga

Povećanje energije: Med je bogat prirodnim šećerima, glukozom i fruktozom,brzo ulaze u krvotok i pružaju energiju. Konzumiranje male količine meda 30 minuta prije treninga može pomoći u povećanju razine glikogena u mišićima, što će vam osigurati energiju potrebnu za intenzivnu fizičku aktivnost.

 

Kako ga koristiti:
  • Pomiješajte jednu žlicu meda u čaši vode ili ga dodajte u smoothie.
  • Ako nemate vremena za pripremu, jednostavno konzumirajte žlicu meda neposredno prije treninga.

 Med cvjetni Antolčić

Tijekom treninga

Održavanje energetske razine: Tijekom dugotrajnog ili intenzivnog treninga, energetske rezerve mogu se brzo iscrpiti. Med može pomoći u održavanju stabilne razine energije jer omogućuje postepeno oslobađanje glukoze, što osigurava kontinuiranu energiju.

 

Kako ga koristiti:
  • Dodajte med u sportsku napitak kako biste održali razinu energije.
  • Ako vježbate više od sat vremena, uzmite mali paket meda ili mješavinu vode i meda svakih 30-45 minuta kako biste spriječili pad energije.

 

Nakon treninga

Obnova i oporavak: Nakon treninga, tijelo treba obnoviti zalihe glikogena i popraviti mišićna vlakna. Med, zajedno s proteinima, može ubrzati oporavak. Glukoza iz meda brzo se apsorbira, što omogućuje brzo obnavljanje glikogena, dok fruktoza polako ulazi u jetru i osigurava dugotrajniji izvor energije.

 

Kako ga koristiti:
  • Napravite post-trening smoothie s bananom, grčkim jogurtom i medom kako biste osigurali kombinaciju ugljikohidrata i proteina.
  • Možete jednostavno dodati med u omiljeni proteinski napitak ili ga pomiješati s jogurtom ili zobenom kašom.

Med bagrem Brezjan 

Dodatni Savjeti

  • Kvaliteta meda: Odaberite sirovi ili organski med za maksimalne zdravstvene koristi, jer je on manje obrađen i zadržava više hranjivih tvari.
  • Individualne potrebe: Eksperimentirajte s količinom meda koja vam najbolje odgovara, jer svaka osoba ima različite energetske potrebe.
  • Hidratacija: Uvijek kombinirajte med s odgovarajućim unosom tekućine, posebno tijekom i nakon treninga, kako biste osigurali optimalnu hidrataciju.

 

Med je moćan prirodni izvor energije koji može poboljšati vašu izdržljivost i ubrzati oporavak ako se pravilno koristi prije, tijekom i nakon treninga. Bilo da ga konzumirate samostalno ili kao dio napitka, med će vam pomoći da izvučete maksimum iz svake vježbe.

Provjerite MED i PROIZVODE OD MEDA OVDJE.

PROIZVOĐAČI:

OPG Antolčić

OPG Fajdetić

OPG Grgić

OPG Brezjan

ČAROBNA KOŠNICA

OPG Štenta