Obitelj Korošec iz Đelekovca iz Podravine proizvodi kozmetiku od kozjeg mlijeka. Imaju dvjestotinjak koza, a njihovo mlijeko već nekoliko godina pretvaraju u zdrave sapune, kreme i balzame nakon brijanja.

Konvencionalni proizvodi za održavanje osobne higijene isušuju kožu, nadražuju je i uzrokuju svrbež, a ponekad i alergijske reakcije ili dermatitise.

 

Oni koji su probali kozmetiku s kozjim mlijekom odmah su primijetili razliku. Osobe koje imaju neke zdravstvene probleme s kožom velik dio svojeg života provedu u pokušaju pronalaska odgovarajućeg rješenja za svoje probleme, pa onda odahnu kada to napokon pronađu.

Proizvodi ne sadrže konzervanse, a u izradu sapuna utkana je i umjetnička nota čime postaju i modni dodatak svakoj kupaonici.

 

Kozje mlijeko u populaciji je većinom poznato zbog svog djelovanja na imunitet i bolesti dišnog sustava, no zbog svog sastava kozje mlijeko je vrlo blago i prema ljudskoj koži. Ono ju hrani, čini ju hidriranom i mekom te djeluje protuupalno. Zbog prisutnosti alfa-hidroksi kiselina ono otklanja odumrle stanice, učinkovito ljušti gornji sloj kože pa je stoga rezultat sjajniji i ujednačeniji ten. Djeluje protuupalno zbog molekula masti koje inhibiraju rast mikroorganizama, a vrhnje je izvrsno sredstvo za vlaženje kože, djeluje umirujuće te je pomlađuje i ne isušuje. Vitamin A cijeli oštećene stanice, koži podaruje novi život i zaustavlja formiranje bora, dok je selen prirodni element koji podiže otpornost kože na utjecaj sunca. U svojoj srži, učinci kozjeg mlijeka su vlaženje, anti-age, protuupalno, njegujuće djelovanje, popravlja i revitalizira, ne noseći pritom sa sobom nikakve negativne posljedice na kožu kojoj pruža odmor.

 

Asortiman krutih sapuna ART IN SOAP razrađen je prema tipovima kože (normalna, suha, masna) i prema namjeni (za svakodnevnu higijenu, piling, tuširanje). U zimsko doba pojačana je potreba za kremom za suhu kožu koja je dostupna u malom i u velikom obiteljskom pakiranju.

 

Light my fire - protiv znojenja

Sapun za tuširanje od kozjeg mlijeka i prirodnih ulja proizvod je koji je u kompletnom suglasju s vašom kožom. Eterično ulje peperminta ima osvježavajuće i regenerativno djelovanje, no istovremeno i stimulirajuće kod psihičkog i fizičkog napora. Zbog veličine proizvoda praktičan je za pranje i tuširanje cijelog tijela, a zbog svog antibakterijskog djelovanja idealan je za ljude koji se prekomjerno znoje.

Dream big - lavanda

Sapun od kozjeg mlijeka i prirodnih ulja proizvod je koji je u kompletnom suglasju s vašom kožom. Bez neugodnog isušivanja kože koristi se za održavanje svakodnevne higijene normalne do blago površinski oštećene kože. Eterično ulje prave lavande dodano u sapun djeluje umirujuće i opuštajuće, a za površinu kože zacjeljujuće.

 

Teen idol- za problematičnu kožu

Sapun od kozjeg mlijeka i prirodnih ulja proizvod je koji je u kompletnom suglasju s vašom kožom. Bez neugodnog isušivanja kože koristi se za održavanje svakodnevne higijene masne kože sklone prištićima. Čajevac je poznat po svojim antiseptičkim i antifungalnim svojstvima, a aktivni ugljen djeluje na otklanjanje toksina.

 

Fine grind - sapun za piling s kavom

Kozje mlijeko sadržano u ovom sapunu karakterizira prisustvo AHA kiselina koje vrlo učinkovito otklanjaju odumrle stanice kože, učinak koji se još više pojačava u sprezi s kokosovim uljem koje ima slično djelovanje. Koža koja ostaje ispod je meka i obnovljena, a pranje ovim sapunom ostavlja kožu baršunasto mekom već nakon prvog korištenja. Miris kave djeluje razbuđujuće, a mekana zrnca pružaju blagi piling.

 

Poppy passion -  sapung za piling s makom

Kozje mlijeko sadržano u ovom sapunu karakterizira prisustvo AHA kiselina koje vrlo učinkovito otklanjaju odumrle stanice kože, učinak koji se još više pojačava u sprezi s kokosovim uljem koje ima slično djelovanje. Koža koja ostaje ispod je meka i obnovljena, a pranje ovim sapunom ostavlja kožu baršunasto mekom već nakon prvog korištenja. Zrnca maka pružaju nešto grublji piling.

 

Nuts about coconuts - piling s kokosom

Kozje mlijeko sadržano u ovom sapunu karakterizira prisustvo AHA kiselina koje vrlo učinkovito otklanjaju odumrle stanice kože, učinak koji se još više pojačava u sprezi s kokosovim uljem koje ima slično djelovanje. Koža koja ostaje ispod je meka i obnovljena, a pranje ovim sapunom ostavlja kožu baršunasto mekom već nakon prvog korištenja. Pahuljasto meko kokosovo brašno idealno je za piling mekih dijelova kože, naročito lica.

Piling s kokosom

 

Krema za njegu suhe kože 25 i 100g

Krema od kozjeg mlijeka, maslinovog ulja i nevena. Idealna za zimske dane, kombinacija koja ciljano vlaži kožu, naročito ruku, ostavljajući ih svilenkasto mekanima.

Krema se odlikuje kombinacijom nekoliko vrsta prirodnih i eteričnih ulja, koja združena s kozjim mlijekom čine jedinstvenu recepturu hranjive, masne, bogate mješavine koju je potrebno u tankom sloju primjenjivati na ciljana mjesta na koži koja vam pričinjavaju neke poteškoće. Maslinovo, suncokretovo, ulje divlje ruže, ulje divlje mrkve, badema, nevena, lavande i palmarose moćni su sastojci koji će vašoj oštećenoj ili dugotrajno napaćenoj i isušenoj koži pružiti olakšanje, omekšanje, brzo površinsko zacjeljivanje, prestanak svrbeža i smanjenje crvenila.

Krema za suhu kozu

Na 11. međunarodnom sajmu Agro Arca u Karlovcu OPG Korošec dobitnik je zlatne medalje. Na ocjenjivanje su dali sapun od kozjeg mlijeka i pijeska za grube pete, piling od kozjeg mlijeka i kukuruznog brašna, kremu za suhu kožu te balzam poslije brijanja s kozjim mlijekom, koji su oduševili ocjenjivački sud.