Jedan od najpopularnijih prirodnih kozmetičkih proizvoda je sapun od kozjeg mlijeka. S obzirom da kozje mlijeko sadrži puno vitamina i prirodnih sastojaka, sapun izrađen od njega može učiniti kožu lica mekom, zdravom i lijepom. Sapuni od kozjeg mlijeka najčešće se pripravljaju od svježeg kozjeg mlijeka, kombiniranog s jestivim uljima. Kozje mlijeko služi kao omekšivač koji daje koži prirodnu vlažnost i blagotvorno je umiruje.

Kada je riječ o mliječnim proizvodima, kozje mlijeko spada u najzdravije namirnice. Njegov sastav ima najveću sličnost s majčinim mlijekom. Kozje mlijeko sadrži vitamine B1, B2, B6, B12, važne za jačanje živčanog sustava, a i 47 posto više vitamina A u odnosu na kravlje mlijeko. Kalija ima 134 posto više, dok je bakar u četverostrukom većim koncentracijama. Obiluje i mineralima kalcijem i fosforom koji su važni za čvrstoću kostiju, kao i cinkom i selenom, snažnim antioksidansima bitnim za održavanje imuniteta.

Prirodni sapuni od kozjeg mlijeka koje vam mi nudimo su, a u nastavku pročitajte zašto bismo ih trebali više koristiti.

  

1. Dobro čisti kožu

Kozji blagi sapun ne sadrži štetne kemijske sastojke. Pomaže u čišćenju kože i uklanja nečistoću. Ovi sapuni bogati su prirodnim sastojcima bez izazivanja suhoće kože, a može brzo prodrijeti u površinski sloj kože i opskrbiti kožu dovoljnom količinom hranjivih tvari.

2. Održava kožu mekom i hidratiziranom

Kozje mlijeko je kao prirodna krema i odmah se apsorbira u kožu, čineći je uvijek mekom, glatkom i elastičnom i to na duži vremenski period.

3. Sprječava prerano starenje

S obzirom da je bogat antioksidansima, kao što su vitamin A i vitamin C, sapun od kozjeg mlijeka sprječava starenje kože i pojavu bora, mitesera.

4. Pomaže u sprečavanju akni

Sapun od kozjeg mlijeka zbog prisustva mliječnih proteina koji posjeduju antimikrobna svojstva, pomaže u sprječavanju rasta bakterija koje izazivaju akne i pomaže u uništavanju već nastalih.

5. Sprečava iritaciju i upalu kože

Redovna uporaba sapuna od kozjeg mlijeka pomaže u sprječavanju upale i iritacije kože, zahvaljujući masnim molekulama koje su prisutne u njemu.

6. Vrlo brzo tretira kožne infekcije

Sapun od kozjeg mlijeka se također može koristiti za liječenje kože, u slučajevima kao što su ekcemi i psorijaza.

7. Vitamini

Kozje mlijeko sadrži mnoge vitamine koji kožu čine zdravom. Oni također smanjuju bore, a najčešće sprječavaju pojavu psorijaze.

 

Izvor


http://www.novilist.hr/Zivot-i-stil/Zdravlje-ljepota/Zdravlje/Sapun-od-kozjeg-mlijeka-ima-brojne-prednosti.-Ovo-su-neke-od-njih