Chia sjemenke 250 g

0%
Proizvođač : Letifico d.o.o
Općenito o proizvodu

Naziv:
Chia sjemenke

Pakiranje:
250, 1 komad

Dostupnost: Raspoloživo
Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn
(PDV uključen)
4,00 € / 30,14 Kn

Chia sjemenke dio su biljke koja pripada obitelji usnača, odnosno metvica.

Latinski naziv je Salvia hispanica. Porijeklom je iz Meksika i Gvatemale, a kroz povijest je bila vrlo važna hrana za antički narod Azteka. No, unatoč svojoj drevnoj povijesti kao jedno od osnovnih prehrambenih namirnica starih Azteca i Maja, u proteklo su vrijeme Chia sjemenke postale moderna i vrlo popularna hrana.
Srećom, Chia sjemenke su ujedno i jednostavna hrana koja se može vrlo lako uklopiti u našu prehranu. Kao dodatna prednost, Chia sjemenke mogu se konzumirati cijele ili mljevene, dok se ostale sjemenke moraju tretirati prije konzumacije kako bi imale koristi od svojih blagodati koje imaju za zdravlje.
Kvalitetne Grana chia sjemenke prirodno su crne ili bijele boje. Bijele Chia sjemenke imaju više proteina od crnih, dok crne sjemenke imaju više vlakana nego bijele.

Grana Chia sjemenke ugodnog su i blagog okusa te se idealno uklapaju u hranjivi doručak ili bilo koji obrok.

Mogu se umiješati u mlijeko, jogurt, vodu, biljne napitke, smoothie ili sok te pritom ne mijenjaju okus. Topive su u vodi pri čemu višestruko bubre i stvaraju tekuću smjesu nalik gelu/želatini pa mogu poslužiti kao sredstvo za želiranje.

Prije konzumacije preporučuje se ostaviti ih potopljene desetak minuta.

Zbog sposobnosti Chia sjemenki da apsorbiraju tekućinu, chia sjemenke će indirektno doprinijeti hidraciji. Idealna je za ljude koji se bave sportom s mnogo većim intenzitetom; ali se također preporučuje svakome tko prakticira bilo kakvu tjelesnu aktivnost.

Ako imate vrlo aktivan dan zbog zadataka i vježbanja, Grana Chia sjemenke omogućuju vam veću energiju zahvaljujući svojem sadržaju kalija i bjelančevina. Ako ste jedan od onih koji se rano ustaju ili obavljaju intenzivnu rutinu vježbanja, mogli biste se okoristiti konzumacijom chia sjemenki.

U 100 grama chia sjemenki nalazimo sljedeće nutritivne vrijednosti:

486 kalorija
Ugljikohidrati: 42 grama
Od toga vlakna: 34 grama
Proteini: 17 grama
Masti: 31 grama

Dodatne informacije
Alkohol No
Napišite vlastitu recenziju
Vaša recenzija za:Chia sjemenke 250 g
Vaša ocjena
Samo registrirani korisnici mogu dati recenziju. Molimo Vas prijavite se ili kreirajte račun