Evo još jedan članak koji govori koliko je crno vino dobro za vas. Današnje sretne vijesti dolaze od znanstvenih istraživača na sveučilištu Washington u St. Louisu, Missouri, koji su otkrili da pijenje najmanje jedne čaše crnog vina tjedno povećava plodnost kod žena.

 

Istraživanje je pokazalo kako alkohol utječe na ženske jajnike (količina, zdravlje i održivost jajašaca). Otkrili su da pet ili više čaša crnog vina mjesečno ima pozitivan učinak na žensku plodnost.

 

Vjeruje se da je sastavni dio crnog vina resveratrol, antioksidans također pronađen u crvenom grožđu, borovnice i kakau. Resveratrol djeluje suzbijanjem molekula koje uzrokuju upalu u organizmu, kao i spojeve u krvi koji ometaju proizvodnju inzulina, a mogu pridonijeti dugotrajnom životu.

Nacionalni institut za istraživanje vina također je nedavno pohvalio učinak kapi crnog vina na zdravlje kardiovaskularnog sustava. "Ljudi koji redovito piju umjerenu količinu vina, posebice uz obrok, imaju smanjenje rizika od srčanih bolesti od 30 posto", rekla je Creina Stockley. "Crno vino je dobro za vas u umjerenim količinama - s jednom do dvije čaše dnevno smanjuje se rizik od bolesti srca."

Ponudu crnih vina možete vidjeti OVDJE.