Želiš li primati novosti o novim proizvodima i popustima, prijavi se na naš Newsletter!
Domaća granola
Pročitano 1213 puta
Napravite sami svoju granolu. Evo jedan recept koji smo pronašli, i sigurni smo da će vam se svidjeti.
Po želji (ili zalihama) neke sastojke stavite u većoj ili manjoj količini. Također možete dodati i suhe brusnice, usitnjene smokve ili grožđice.
Sastojci:
- 100 g usitnjenih lješnjaka OPG Rosman
- 50 g usitnjenih oraha OPG Andričić
- 100 g ribanog kokosa
- 50 g usitnjenih sjemenki suncokreta
- 50 g sjemenki lana
- 50 g sjemenki sezama
- 100 g oljuštenih sjemenki konoplje OPG Nikola Prenc
- 50 g kokos čipsa
- 1 žličica cimeta
- 3 žlice kokos ulja
- 60 g čokolade sa 70% kakaa
Postupak:
- Usitnite orašaste plodove (lješnjake, orahe, sjemenke suncokreta) u mlincu za kavu ili multipraktiku
- Orašastim plodovima dodajte sljedeće sastojke: lan, kokos čips i cimet. Sve skupa dobro promiješajte.
- Kokos ulje otopite pa umiješajte u suhe sastojke.
- Na pleh od pećnice raširite jedan list papira za pečenje. Smjesu suhih sastojaka sa kokos uljem istresite na pleh i stavite peći 15-20 minuta u pećnicu na 150° C.
- Nakon 10 minuta lagano sa žlicom promiješajte granolu da se jednakomjerno zapeče
- Kada je granola dobila zlatnu boju izvaditi iz pećnice i ohladiti.
- Kada se granola ohladi dodajte joj oljuštene sjemenke konoplje i čokoladu narezanu na sitne kockice.
Granolu možete poslužiti sa jogurtom, mlijekom biljnog ili životinjskog podrijetla.
Ukoliko koristite jogurt, granoli možete dodati i svježe borovnice ili maline.
Izvor: https ://typeoneprincess.com