1. Svježi orasi: Najjednostavniji način konzumacije oraha je jesti ih svježe. Ova metoda omogućuje vam da iskoristite sve nutritivne vrijednosti orašastih plodova bez dodatnih sastojaka.

2. Grickalice: Orasi su odličan izbor za zdravu grickalicu. Možete ih jesti sami ili ih kombinirati s drugim orašastim plodovima i suhim voćem za bogatiju užinu.

3. U salatama: Dodavanje oraha u salate daje im dodatnu hrskavost i nutritivne vrijednosti. Isprobajte ih s raznim vrstama povrća, sira i voća. Na primjer, orasi se odlično slažu s rukolom, kozjim sirom i suhim brusnicama.

4. U žitaricama i jogurtu: Pospite sjeckane orahe po jutarnjim žitaricama, zobenim pahuljicama ili jogurtu. Time ćete obogatiti doručak dodatnim proteinima, vlaknima i zdravim mastima.

5. U pečenju: Orasi su popularan sastojak u pečenju, posebno u kolačima, muffinima, kruhu i tortama. Daju bogat okus i teksturu tijestu.

6. U glavnim jelima: Orasi se mogu koristiti kao dodatak glavnim jelima, posebno u vegetarijanskim i veganskim receptima. Probajte ih dodati u punjene paprike, vegetarijanske pljeskavice ili tjesteninu.

7. U umacima i pestu: Orasi su izvrstan sastojak za izradu domaćeg pesta. Zamijenite pinjole orasima za jedinstveni okus. Također, mogu se dodati u razne umake za tjesteninu ili salate.

8. Maslac od oraha: Domaći maslac od oraha je odličan način za konzumaciju oraha. Jednostavno ih blendajte dok ne dobijete glatku pastu. Maslac od oraha možete koristiti kao namaz na kruhu, u smoothiejima ili kao dodatak raznim jelima.

9. Orasi u medu: Kombinacija oraha i meda je ukusna i zdrava poslastica. Orasi prekriveni medom mogu se konzumirati sami ili koristiti kao preljev za jogurt, palačinke ili voćne salate.

10. U smoothiejima: Dodajte šaku oraha u svoj smoothie za dodatne proteine, vlakna i zdrave masti. Orasi se dobro slažu s voćem poput banana, jagoda i borovnica.

11. U marinadama i preljevima: Mljeveni orasi mogu se koristiti u marinadama za meso ili kao sastojak u preljevu za salate. Daju bogat okus i gustu teksturu.


Naručite orahe od OPG ANDRIČIĆ.


Orah Polovice u pakiranjima od 1, 3 i 6 kilograma.

Orah polovice

Orah u ljusci u pakiranjima od 1, 3 i 6 kilograma.

Orah u ljusci