Ulje konoplje se prerađuje iz sjemena biljke konoplje i ima reputaciju da sadrži mnoge zdravstvene benefite. Iako se ulje proizvodi iz sjemena biljke Cannabis, ne sadrži THC, koji je aktivni sastojak marihuane. Dobivena je iz vrste konoplje koji ima nisku koncentraciju THC-a.

 

Ulje konoplje je dobar izvor omega-3 i omega-6 masnih kiselina, koje se nazivaju esencijalnim mastima jer su potrebne za održavanje zdravih stanica, živaca i funkcije mozga. Ove masne kiseline moraju se apsorbirati iz hrane jer ih tijelo ne proizvodi. Ukoliko ulje konoplje koristite za čišćenje i vlaženje kože, možete joj pomoći u sprječavanju osipa i smanjenju akni.

 


Evo nekoliko načina na koje će prirodno ulje od konopljine masti koristiti vašoj koži:

 

Učinkovit ovlaživač kože

 

Lipidi u ulju konoplje slični su onima u koži. To ga čini učinkovitim hidratantnim i zaštitnim sredstvom za kožu. Povećava elastičnost kože i donosi osvježenje suhoj, umornoj ili dehidriranoj koži.

 


Kao dodatak prehrani, blagotvorno djeluje na kožu

 

Uzimajući ga kao nutritivni dodatak pomaže spriječiti neugodne proširene vene na koži.

 


Osipi na koži i akne mogu se liječiti

 

Ulje konoplje proizvedeno je od jestivog sjemena koje sadrži gama-linolensku kiselinu. Ova tvar je potrebna za reguliranje razine hormona i može smanjiti pojavu akni povezanih s hormonima. Također hidratizira, što ga čini dobrim tretmanom za suhu kožu. Budući da je ulje konoplje prirodni proizvod bez poznatih nuspojava, idealan je za liječenje iritacija kože. Konopljino ulje također može smanjiti crvenilo i iritaciju akni. Brzo upija i ne blokira pore, a pomaže ravnoteži kože u proizvodnji ulja.

 


Koristi se u kozmetici

 

Ulje od konoplje koristi se u losionima, šamponima, regeneratorima, kremama za sunčanje, balzamima za usne i drugim proizvodima za kožu. Omogućava apsorpciju kalcija koja je potrebna za meku, glatku kožu. Vlaži kožu pa se dodaje u navedene proizvode. Također se može koristiti i kao nježni odstranjivač šminke.

Konopljino ulje koristi se u losionima, šamponima, balzamima za zaštitu od sunca, balzama za usne i drugim proizvodima za kožu. Omogućava apsorpciju kalcija koji je potreban za meku, glatku kožu.

Može se koristiti i kao nježno sredstvo za uklanjanje šminke. Ako sva šminka ne ispadne jednim nanošenjem ulja, može se ponoviti. Tako ćete pružiti dodatno vlaženje vašem licu prilikom čišćenja.

 


Primjer kako koristiti konopljino ulje na vašoj koži

 

Za čišćenje lica:

  1. Čistim rukama lagano umasirajte količinu čajne žličice ulja na lice.
  2. Namočite ručnik u toplu vodu, ocijedite ga i položite na lice jednu minutu.
  3. Koristeći drugi topli ručnik, lagano uklonite svo ulje i šminku s lica.

 

Za hidratiziranje lica:

  1. Navlažite lice toplom vodom.
  2. Ulijte malu količinu ulja u dlan.
  3. Utrljajte ga između ruku i nanesite po cijelom licu.
  4. Ako je koža i dalje suha ili zategnuta, stavite još malo ulja na lice.

 

Za kontrolu akni:

Kao dodatak prehrani pomaže u kontroli akni. Gama-linolenska kiselina u njoj sprečava začepljenje pora.

Nanesite ulje konoplje izravno na područja kože koja su pogođena aknama. Ublažava crvenilo i upalu akni zbog protuupalnih svojstava. Također je bogata antioksidansima, vitaminom E i vitaminom A i potiče zacjeljivanje kože.

 

 

Izvor: https://healthyhempoil.com/hemp-seed-oil-benefits-for-skin/

 

Konopljini proizvodi, za vanjsku uporabu, koji su dostupni u našoj trgovini

Konopljina ulja za kožu: https://emerkato.hr/svi-proizvodi/prirodna-kozmetika/ulja.html

Kreme konoplje: https://emerkato.hr/svi-proizvodi/prirodna-kozmetika/kreme.html

Njega usana: https://emerkato.hr/cannabello-29-2211.html