Sastojci:

-  10 jaja

-  350 g lješnjaka

-  250g maslaca

-  200g šećera ili meda

marmelada po želji

 

Priprema:

- Prepržite lješnjake na laganoj vatri da im spadne ovojnica i sameljite ih
- Pripremite maslac da se ugrije na sobnu temperaturu.
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.

 

Biskvit
Ručnim mikserom zapjenite bjelanjke sa 100g šećera u snijeg. Mljevene lješnjake dodajte snijegu i lagano promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu izlijte na tepsiju na masni papir ili na silikonski kalup za biskvit. Pecite 10-15 minuta, ili dok biskvit ne dobije zlaćanu boju. Ohladite i prerežite na tri jednaka dijela.

 

 

Krema
Umutite žutanjke i jaja sa 100g šećera. Smjesu zagrijavajte i lagano kuhajte na pari oko 10 minuta, ili dok se ne zgusne. Uklonite sa pare i umiješajte 100g mljevenih lješnjake. Ostavite kremu da se ohladi 10ak minuta. Maslac sobne temperature dobro izradite mikserom i umiješati u kremu, da se ne vide komadići maslaca. 

 


Slaganje torte
Na biskvit namažite kremu, zatim na kremu složite drugi biskvit. Taj drugi biskvit po želji namažite marmeladom. Na marmeladu namažite kremu pa na vrh položite zadnji biskvit i premažite preostalom kremom. Ukrasite sitno rezanim pečenim lješnjacima. 

 

Lješnjaci OPG Rosman


Lješnjak

 

Lješnjaci OPG Andričić

Lješnjak

Džem marelica OPG Anđelić

Dzem marelica


 

Izvor: https://typeoneprincess.com/lchf-esterhazy-torta/