1. Sok od jabuke za sjajnu kožu

Sok od jabuke vrlo je koristan za probleme vezane uz kožu i kosu. Može se koristiti kao kućni lijek za liječenje kožnih problema kao što su upala, svrbež, napuknuta koža, prištići, akne i bore. Sok od jabuke je dobar protiv peruti. Primjena soka od jabuke preko vlasišta nakon čega slijedi pranje nakon nekoliko minuta dobar je u prevenciji peruti. Sirovi sok od jabuke sadrži dovoljnu količinu vitamina C, koji održava vaše ligamente, tetive i kožu zdravim.

2. Jabučni sok za prevenciju dijabetesa

Pijenje soka od jabuke povezano je sa smanjenjem rizika od dijabetesa tipa 2. Prisutnost fitokemikalija u jabuci dobra je u regulaciji šećera u krvi. Ovi fenolni spojevi stimuliraju beta stanice gušterače da izlučuju više inzulina i pomažu u apsorpciji glukoze iz probavnog trakta. Jabuka, pogotovo zelena, dobra je za dijabetes zbog bogatog sadržaja vlakana.

3. Sok od jabuke za gubitak težine

Sok od jabuke ima nisku kaloričnu vrijednost. Sok od jabuke ima malu količinu natrija koja pomaže u oslobađanju viška vode iz tijela. Prisutnost dodatne vode u tijelu također daje dojam težine i pretilosti. Sok od jabuke je pun vlakana koja ispunjava vaš želudac pa je teže prejesti se.

4. Jabučni sok je dobar za srce

Sok od jabuka sadrži antioksidanse. Ima važne biokemijske spojeve kao što su polifenoli i flavonoidi. Ovi spojevi su dobri u održavanju zdravlja srca. Kalij je također dobar za srce, a jedna čaša soka od jabuke osigurava više kalija od dnevne potrebe. Pijenje soka od jabuke također je povezano sa smanjenim rizikom od moždanog udara. Sok od jabuka pomaže u smanjenju razine kolesterola u tijelu i time vas spašava od mnogih srčanih problema. Svakodnevno konzumiranje soka od jabuke omogućuje vam razvijanje otpornosti na mnoge bolesti.

5. Sok od jabuke za prevenciju astme

Sok od jabuka punjen je flavonoidima, koji su učinkoviti u prevenciji napada astme. U nedavnom istraživanju utvrđena je povezanost između funkcije pluća i super antioksidativnih flavonoida. Pijenje soka od jabuke redovito smanjuje rizik od razvoja astme za 30-40%.

6. Jabučni sok za zdravlje jetre

Sok od jabuke zbog svoje alkalne prirode pomaže u ispiranju toksina i otpadnih tvari iz tijela. Dobra je u održavanju pH razine tijela. Koža jabuke sadrži pektin, koji blagotvorno djeluje na funkciju probavnog sustava. Tako sok od jabuke djeluje kao sredstvo za čišćenje jetre.

7. Sok od jabuka poboljšava imunitet

Sok od jabuke ima adekvatnu količinu vitamina C, što povećava vaš imunitet i time sprječava mnoge bolesti uzrokovane virusom i bakterijama.

8. Sok od jabuke liječi zatvor

Sok od jabuke osigurava pokretanje crijeva i poboljšava crijevnu snagu za guranje vode kroz probavni trakt. Probajte s jednom čašom soka dnevno.



Izvor: https://www.gyanunlimited.com/health/what-are-the-wonder-health-benefits-of-drinking-apple-juice/8999/

Nudimo vam velika i mala pakiranja soka jabuke, a ako uzmete veću količinu dobijate popust!
https://emerkato.hr/sok-od-jabuke-100-prirodni-1-l-4-l-27-2180.html;
https://emerkato.hr/sok-od-jabuke-100-prirodni-0-20-l-12-kom-27-2181.html