Sastojci

  • 300 g badema
  • 300 g oraha
  • 12 jaja
  • 1 dcl meda ili odgovarajuća količina šećera
  • 3 cl (2 žličice) likera od ruža
  • 1 dcl prošeka
  • prstohvat cimeta
  • 1 štapić vanilije
  • korica domaćeg limuna i naranče
  • prašak za pecivo
  • 200 g tamne čokolade
  • 1 dcl slatkog vrhnja

 

Priprema

U žumanjke umutiti med, mljevene bademe i orahe, naribanu korice limuna i naranče, a potom ostale suhe sastojke. Od bjelanjaka umutiti snijeg koji se pažljivo i postupno izmiješa s osnovnom masom. Smjesa se stavlja u kalup za tortu i peče u pećnici na 175 stupnjeva oko sat vremena. Premaže se glazurom od čokolade koja se prethodno rastopi u slatkom vrhnju.

 

Bilješke

Originalna receptura skradinskog bistroa Arka preuzeto sa portala Jutarnji list, autora Dobra hrana. 

 

Orašasti plodovi proizvođača OPG Andričić

 Bademi OPG AndričićOrasi OPG Andričić

 

Liker od ruža proizvođača DIDI Plodovi priorode

 

Liker ruža