Želiš li primati novosti o novim proizvodima i popustima, prijavi se na naš Newsletter!
Skradinska torta
Pročitano 2299 puta
Sastojci
- 300 g badema
- 300 g oraha
- 12 jaja
- 1 dcl meda ili odgovarajuća količina šećera
- 3 cl (2 žličice) likera od ruža
- 1 dcl prošeka
- prstohvat cimeta
- 1 štapić vanilije
- korica domaćeg limuna i naranče
- prašak za pecivo
- 200 g tamne čokolade
- 1 dcl slatkog vrhnja
Priprema
U žumanjke umutiti med, mljevene bademe i orahe, naribanu korice limuna i naranče, a potom ostale suhe sastojke. Od bjelanjaka umutiti snijeg koji se pažljivo i postupno izmiješa s osnovnom masom. Smjesa se stavlja u kalup za tortu i peče u pećnici na 175 stupnjeva oko sat vremena. Premaže se glazurom od čokolade koja se prethodno rastopi u slatkom vrhnju.
Bilješke
Originalna receptura skradinskog bistroa Arka preuzeto sa portala Jutarnji list, autora Dobra hrana.
Orašasti plodovi proizvođača OPG Andričić
Liker od ruža proizvođača DIDI Plodovi priorode