Želiš li primati novosti o novim proizvodima i popustima, prijavi se na naš Newsletter!
Što je crno vino i kako se dobiva?
Crno vino se dobiva drobljenjem i fermentiranjem tamno obojenog, cjelovitog grožđa. Postoji mnogo vrsta crnog vina, koje se razlikuju po ukusu i boji. Uobičajene sorte uključuju Shiraz, Merlot, Cabernet sauvignon, Pinot noir i Zinfandel.
Poznate autohtone sorte su Babić, Plavina, Merlot, Pošip, Crni plavac (Vis), Plavac, Plavac mali (Pelješac), te u svijetu cijenjeno vrhunsko crno vino, Dingač.
Sadržaj alkohola se obično kreće od 12-15%.
Pokazalo se da konzumiranje umjerene količine crnog vina ima zdravstvene prednosti. To je uglavnom zbog visokog sadržaja snažnih antioksidansa.
Izvor: https://www.healthline.com/nutrition/red-wine-good-or-bad#section8