1. Bogat okus i tekstura: Paštete od guščjeg mesa poznate su po svom bogatom, kremastom i punom okusu. Guščje meso ima specifičan, delikatan okus koji se odlično slaže s raznim začinima i dodacima, čineći paštetu pravim gurmanskim užitkom.

2. Nutritivna vrijednost: Guščje meso je bogato esencijalnim nutrijentima, uključujući proteine, vitamine i minerale. Posebno je bogato željezom, cinkom, vitaminom B12 i vitaminom A, koji su važni za održavanje zdravlja krvi, imunološkog sustava i vida.

3. Zdrave masti: Iako guščje meso sadrži više masti nego neka druga perad, ove masti su uglavnom zdrave mononezasićene i polinezasićene masti. One mogu pomoći u smanjenju lošeg LDL kolesterola i povećanju dobrog HDL kolesterola, što je korisno za zdravlje srca.

4. Bogatstvo željezom: Paštete od guščjeg mesa sadrže visok udio željeza, koje je ključno za proizvodnju hemoglobina i održavanje zdrave razine energije. To je posebno korisno za osobe koje pate od anemije ili niskog željeza u krvi.

5. Izvor proteina: Guščje meso je odličan izvor visokokvalitetnih proteina, koji su potrebni za rast, obnovu tkiva i održavanje mišićne mase. Proteini su također važni za proizvodnju enzima i hormona.

6. Vitaminska i mineralna bomba: Guščje meso sadrži značajne količine vitamina B skupine, uključujući B6 i B12, koji su važni za pravilno funkcioniranje živčanog sustava i metabolizma. Također sadrži minerale poput fosfora, selena i bakra, koji su važni za zdravlje kostiju i antioksidativnu zaštitu.

7. Kulinarstvo i svestranost: Paštete od guščjeg mesa mogu se koristiti na razne načine u kulinarstvu. Idealne su za posluživanje kao predjelo, namaz na kruh ili krekere, ili kao sastojak u sofisticiranim jelima. Njihov bogat okus dobro se slaže s voćem, orašastim plodovima, začinskim biljem i vinima.

8. Tradicija i luksuz: Pašteta od guščjeg mesa ima dugu tradiciju u mnogim kuhinjama širom svijeta, posebno u francuskoj gastronomiji. Smatra se delikatesom i često se poslužuje u posebnim prilikama i na svečanim večerama.

9. Jednostavnost pripreme: Kupovne paštete od guščjeg mesa su praktične jer su spremne za konzumaciju. Također, mogu se dugo čuvati, što ih čini praktičnim izborom za brze i ukusne obroke ili grickalice.


Istražite bogatu ponudu guščjih pašteta proizvođača ANSER iz Kutine:


- Pašteta od guščjeg mesa

- Pašteta od guščjeg mesa sa bučinim uljem

- Pašteta od guščjeg mesa pikant

- Pašteta od guščjeg mesa sa tartufima 

- Pašteta od guščje jetre 

- Pašteta od guščje jetre sa bučinim uljem

- Pašteta od guščje jetre sa tartufima