Cvjetni med 450g

0%
Proizvođač : OPG BREZJAN
Općenito o proizvodu

Naziv:
Cvjetni med

Pakiranje:
450g, 1 komad

Dostupnost: Raspoloživo
Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn
(PDV uključen)
6,00 € / 45,21 Kn

Cvjetni med se dobiva iz različitih vrsta cvijeća i voćaka te zbog toga može varirati okusom i bojom. Ova vrsta meda prepuna je vitamina i minerala i vrlo je blaga za želudac, iako je malo aromatičnija od bagremovog. Cvjetni med spada u najljekovitije vrste meda i potrebno je napomenuti kako se brzo kristalizira. Najbolje ga je čuvati na sobnoj temperaturi bez direktne sunčeve svjetlosti.

Cvjetni med nazivamo još i livadski med upravo zato što se dobiva iz različitih vrsti cvijeća i voća. Kako pčele za proizvodnju ovog meda kombiniraju različite vrste voćki i cvijeća tako i on može varirati okusom i bojom. Cvjetni med pčele proizvode u rano proljeće, negdje krajem travnja i početkom svibnja, ovisno o vremenskim prilikama i neprilikama.

Tzv. Livadski med izuzetnog je okusa, prepun vitamina i minerala upravo iz razloga jer ga pčele sakupljaju od različitih voćaka i biljaka te svaka od njih donosi nešto zdravo u njega. Livadski med je vrlo blag za želudac te je malo aromatičniji od bagremovog meda.

Cvjetni med se koristi kao dodatak uz čaj i za svakodnevnu upotrebu na žlicu. Najbolje ga je uzimati svako jutro, prije doručka. Također je odličan zaslađivač i najbolja zamjena za šećer u različitim jelima i pićima.

Cvjetni med spada u najljekovitije vrste meda zbog svoje raznolikosti biljaka u sastavu. Kako svaka biljka ima svoja ljekovita svojstva tako i livadski med poprima benefite tih biljaka. Upravo zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta meda se preporučuje za podizanje imuniteta, oporavka nakon bolesti, ali i kod sezonskih alergija i alergijske astme. Ako imate alergijsku astmu preporučuje se da uzimate livadski med iz svoje okoline jer će on sadržavati pelud cvijeća tamo gdje se vi nalazite i koje vam uzrokuje potencijalne alergije. Ovaj med uvelike pogoduje dišnim putevima, smirivanju trbuha, pogodan je za razvoj djece već od najranije dobi te je povoljan za starije osobe, a posebno za srčane bolesnike zbog regulacije krvnog tlaka.

Ono što treba posebno napomenuti je da se cvjetni med vrlo brzo kristalizira. Ako ga ne volite konzumirati kristaliziranog možete ga vratiti u tekuće stanje tako da staklenku uronite u posudu s toplom vodom (max. 40°C). Preporučuje ga se konzumirati kristaliziranog jer tada u sebi sadržava sva ljekovita sredstva te prilikom konzumacije dobivamo najbolje od njega.

Cvjetni med se treba čuvati na sobnoj temperaturi, bez utjecaja direktne sunčeve svjetlosti, najbolje u kuhinji gdje nam je na nadohvat ruke i gdje ćemo ga najprije konzumirati.

Dodatne informacije
Alkohol No
Napišite vlastitu recenziju
Vaša recenzija za:Cvjetni med 450g
Vaša ocjena
Samo registrirani korisnici mogu dati recenziju. Molimo Vas prijavite se ili kreirajte račun