Laneno ulje hladno prešano 250 ml

0%
Proizvođač : Letifico d.o.o
Općenito o proizvodu

Naziv:
Laneno ulje hladno prešano

Pakiranje:
250 ml, 1 komad

Dostupnost: Raspoloživo
Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn
(PDV uključen)
4,00 € / 30,14 Kn

Vrsta: Linum usitatissimum , Porodica: Linaceae
Zemlja porijekla: Hrvatska
Sastav: 100 % hladno prešano ulje lana
Dobivanje: hladnim prešanjem sjemenki lana
Namjena: visoko kvalitetno food grade ulje, za oralnu i dermalnu upotrebu

Hladno prešana ulja GRANA – lan
Hladno prešana bezglutenska linija biljnih ulja GRANA optimalno su rješenje za oralnu i dermalnu primjenu, a našom tehnologijom proizvodnje hladnog tješnjenja čuvaju sve svoje vrijedne sastojke: jednostavne i složene nezasićene masne kiseline, vitamine, lecitine, flavonoide, arome i proteine. Upravo zahvaljujući tome, njihovo djelovanje nije ograničeno na pojedine organske sustave, već obuhvaća djelovanje na cjelokupni organizam!
Laneno ulje se proizvodi od sjemenki biljke lana (lat. Linum usitatissimum). Sjemenke lana i laneno ulje bogati su alfa-linolenskom kiselinom (ALA), esencijalnom masnom kiselinom koja je vrlo korisna u normalnoj funkciji srca.
Laneno ulje je najbolje uklopiti u uravnoteženu prehranu s drugim uljima koja sadrže više omega-6 masnih kiselina, kao što su sezamovo ulje, suncokretovo ulje i ulje noćurka. Od svih navedenih ulja, laneno ulje je ipak najbogatiji izvor alfa-linolenske kiseline.

Također, treba primijetiti da mnogi izvori navode kako jedna jušna žlica lanenih sjemenki ima oko 2 grama omega – 3 masnih kiselina, što je tehnički točno, ali se u organizmu te količine ne iskoriste u tolikoj količini. Zapravo, jedna jušna žlica lanenih sjemenki posjeduje oko 700 miligrama EPA i DHA koje će biti iskoristive u tijelu. Riba i plodovi mora su hrana koja je najbogatija s EPA i DHA.

Korisni sastojci lanenog ulja su: masne kiseline kao što su: alfa-linolenska (omega-3-masna kiselina), palmitinska, oleinska i stearinska, te ciklolinopeptidi. Budući da su bogate vlaknima, sjemenke lana su “prirodni laksativ” te pomažu u slučaju zatvora. Laneno ulje će pomoći ubrzati i olakšati proces probavljanja hrane.

Prehrambene aplikacije / prijedlog u receptima;
Laneno ulje se može koristiti za pripremu hladnih salata, toplih juha i umaka. Odlično se slaže sa svježim sirom i daje nutritivno izbalansirani obrok.
Može se koristiti kao emulgator u različitim namazima od povrća, dodati u smoothije, nakapati na salate, koristiti hladno – ne zagrijavati.
Njime možete začiniti hladne složence od povrća i dodati u jutarnje žitne/ zobene kaše, nakapati nekoliko kapi u smjesu za palačinke radi bolje arome, oplemeniti sirne namaze.

Doprinosi normalnoj funkciji:

-probavnog trakta
-krvnog tlaka
-hormona
-elasticiteta kože
-kolesterola u krvi
-cirkulacije
-menstrualnih ciklusa

Upotreba:

Laneno ulje je potpuno sigurno i vrlo rijetko izaziva alergije za većinu ljudi.

Ulje lana ima nisku točku dimljenja, pa se ne smije zagrijavati jer bi izgubilo svoja nutritivna i ljekovita svojstva. Stoga ga dodajemo direktno u jela. Ulje lana je osjetljivo na svjetlost i temperaturu te sklono oksidaciji. Laneno ulje je potrebno čuvati u hladnjaku, dobro zatvoreno. Isto se odnosi i na laneno ulje u kapsulama. Rok trajanja ulja od otvaranja je do mjesec dana.

Odrasli:3-5 žličica dnevno bilo zajedno s obrokom ili nakon obroka.
Kod zatvora 1 žličica dnevno.

Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Energetsko / nutritivna vrijednost na 100 g proizvoda:
Energija 3560 kJ / 884 kcal
Masti 100 g
od kojih zasićene masne kiseline 9 g
od kojih nezasićene masne kiseline 91 g
Sol 0 g

Dodatne informacije
Alkohol No
Napišite vlastitu recenziju
Vaša recenzija za:Laneno ulje hladno prešano 250 ml
Vaša ocjena
Samo registrirani korisnici mogu dati recenziju. Molimo Vas prijavite se ili kreirajte račun