Lješnjakovo ulje 250 ml

0%
Proizvođač : Letifico d.o.o
Općenito o proizvodu

Naziv:
Lješnjakovo ulje 250 ml

Pakiranje:
250g, 1 komad

Dostupnost: Raspoloživo
Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn
(PDV uključen)
10,00 € / 75,35 Kn

Lješnjakovo ulje dobiva se ekstrakcijom iz suhih plodova lijeske, jantarno-žute je boje i vrlo ugodnog okusa.
Osim što su lješnjaci odličan popodnevni zalogaj ili međuobrok, predstavljaju hranu bogatu mnogim nutrijentima poput proteina, vitamina E i A, vlakana, zdravih masti te oleinske kiseline. Ulje lješnjaka sadrži tiamin (vitamin B1), vitamin B6, kao i manje količine ostalih vitamina B, te vitamin E. Ulje lješnjaka spada u skupocjena ulja zbog načina i iskoristivosti u samoj preradi.

Ulje lješnjaka pogodno je za kuhanje i daje bogatu orašastu aromu mnogim jelima, pogotovo zdravim slasticama. Kada se uzima oralno, ulje također doprinosi normalnoj funkciji metabolizma i kolesterola.

Ulje lješnjaka se prvenstveno preporučuje u dermalnom korištenju zbog svojeg izuzetnog djelovanja na kožu: vrlo se brzo upija i ne ostavlja mastan trag na koži, djeluje adstringentno i doprinosi normalnoj funkciji cirkulacije. Iz tog razloga ulje lješnjaka je prvi izbor kod masne kože. Koža će dugotrajnim nanošenjem ulja lješnjaka izgledati svježije i zategnutije, što je posebice dobro kod suhe i zrele kože koja izgleda umorno. Osjetljiva koža će profitirati korištenjem ulja lješnjaka jer je ono izrazito nježno i ne uzrokuje iritacije. U proizvodima i formulama za njegu kose, ulje lješnjaka koristi se zbog sposobnosti da produlji trajanje boje. Kod masnog vlasišta, preporučuju se prirodne maske i pakunzi za kosu na bazi ulja lješnjaka.

Prehrambene aplikacije / prijedlog u receptima;
Lješnjakovo ulje se može koristiti za pripremu hladnih salata, toplih juha i umaka.
Može se koristiti kao začin na salatama, ukapati u smoothije, napraviti domaću majonezu, dodati kao emulgator u kolačima (zamjenjuje ili smanjuje količinu jaja), začiniti hladne složence od povrća i dodati u jutarnje žitne/ zobene kaše, nakapati nekoliko kapi u smjesu za palačinke radi bolje arome, oplemeniti sirne namaze.

Doprinosi normalnoj funkciji:

-hidratacije kože
-vlasišta
-tradicionalno se koristi kod akni, celulita, popucalih kapilara, proširenih vena, crvenila

Upotreba: 1-3 žlice dnevno, samostalno ili u jelu

Lješnjakovo ulje je potpuno sigurno i vrlo rijetko izaziva alergije. Svakako se preporučuje hladno prešano lješnjakovo ulje radi maksimalno sačuvanih nutritivnih vrijednosti.

Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Energetsko / nutritivna vrijednost na 100 g proizvoda:
Energija 3700 kJ/900 kcal
Masti 100 g od toga nezasićene 91,5 g od toga zasićene 8,5 g
Sol 0 g

Dodatne informacije
Alkohol No
Napišite vlastitu recenziju
Vaša recenzija za:Lješnjakovo ulje 250 ml
Vaša ocjena
Samo registrirani korisnici mogu dati recenziju. Molimo Vas prijavite se ili kreirajte račun