Orahovo ulje hladno prešano EKO 100 ml

0%
Proizvođač : Letifico d.o.o
Općenito o proizvodu

Naziv:
Orahovo ulje hladno prešano EKO

Pakiranje:
100 ml, 1 komad

Dostupnost: Raspoloživo
Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn
(PDV uključen)
5,00 € / 37,67 Kn

Vrsta: Juglans regia , Porodica: Juglandaceae
Zemlja porijekla: Hrvatska
Sastav: 100 % hladno prešano orahovo ulje
Dobivanje: hladnim prešanjem jezgre oraha
Namjena: visoko kvalitetno food grade ulje, za oralnu i dermalnu upotrebu

Hladno prešana ulja GRANA – orahovo ulje
Hladno prešana bezglutenska linija biljnih ulja GRANA optimalno su rješenje za oralnu i dermalnu primjenu, a našom tehnologijom proizvodnje hladnog tješnjenja čuvaju sve svoje vrijedne sastojke: jednostavne i složene nezasićene masne kiseline, vitamine, lecitine, flavonoide, arome i proteine. Upravo zahvaljujući tome, njihovo djelovanje nije ograničeno na pojedine organske sustave, već obuhvaća djelovanje na cjelokupni organizam!

Orasi ne samo da su ukusan dodatak hrani i slasticama, nego su i nutritivna bomba. Naime, osim pregršt proteina i vlakana, sadrže i mnoštvo „dobrih“ masti, željezo, kalcij, magnezij, fosfor, cink, mangan, selen, te vitamine B, E i K. Okus GRANA orahovog ulja je bogat, nježan i ugodan s obzirom da se proizvodi u malim serijama iz kontroliranog uzgoja. Orahovo ulje se može koristiti svakodnevno – samostalno prije ili nakon obroka, za pripremanje umaka, salata ili deserta.

Glavna karakteristika oraha je njegovo bogatstvo antioksidansima i alfa-linolenske kiseline.

Prema pojedinim izvorima grgljanje orahova ulja tradicionalno se koristilo kod slabovidnosti i sive mrene. Jedna žličica orahova ulja grglja se u ustima jednu minutu i zatim se proguta.

Prehrambene aplikacije:

Orahovo ulje se može koristiti za pripremu hladnih salata, toplih juha i umaka. Korisnici orahovog ulja ističu kako je prava poslastica u kombinaciji sa sirom.

Može se upotrebljavati u gotovim jelima kao dodatak umacima, preljevima za salate te pečenoj piletini.
Može se koristiti kao emulgator u različitim namazima od povrća, dodati kao emulgator u kolačima (zamjenjuje ili smanjuje količinu jaja), napraviti domaću majonezu, začiniti hladne složence od povrća i dodati u jutarnje žitne/ zobene kaše, dodati u smoothije, nakapati na salate i kuhane žitarice, odlično paše u kruhu umjesto npr. maslinovog ulja (2 žlice).

Doprinosi normalnoj funkciji:

-kože
-srca
-imunološkog sustava
-regulacije stresa

Upotreba: 1-3 žlice dnevno, samostalno ili u jelu. Može li se orahovo ulje pržiti? – Može, ali kratko. Orahovo ulje pogodno je za kratko prženje povrća, mesa i ribe. Pripazite da se ne počne dimiti. Orahovo ulje se većinom počinje dimiti na 160 C.

Orahovo ulje je potpuno sigurno i vrlo rijetko izaziva alergije za većinu ljudi. Moguće nuspojave kod pretjerane konzumacije mogu ići u smjeru jačeg snižavanja razine šećera u krvi te snižavanja krvnog tlaka. Iako je unutarnja upotreba orahovog ulja potpuno sigurna, iznimno je moćno i može uzrokovati koje vrlo niskog postotka jako osjetljivih ljudi upalni odgovor u crijevima (mučnina). Ako se to dogodi kada konzumirate orahovo ulje, onda ga samo koristite na koži i prestani te ga konzumirati oralno.

Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Energetsko / nutritivna vrijednost na 100 g proizvoda:
Energija 3700 kJ/900 kcal
Masti 100 g
od toga nezasićene 92 g
od toga zasićene 8 g
Sol 0 g

Dodatne informacije
Alkohol No
Napišite vlastitu recenziju
Vaša recenzija za:Orahovo ulje hladno prešano EKO 100 ml
Vaša ocjena
Samo registrirani korisnici mogu dati recenziju. Molimo Vas prijavite se ili kreirajte račun