Amarant brašno bezglutensko 500 g

0%
Proizvođač : Letifico d.o.o
Općenito o proizvodu

Naziv:
Amarant brašno bezglutensko

Pakiranje:
500g, 1 komad

Dostupnost: Raspoloživo
Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn
(PDV uključen)
3,50 € / 26,37 Kn

Amarant brašno sve je poznatija pseudožitarica zbog svojih hranjivih i nutritivnih vrijednosti pa ga zbog činjenice da je prirodno bez glutena sve više ljudi počinje koristiti u pripremi jela.
Nutritivno je jedna od najbogatijih žitarica, a za razliku od većine drugih žitarica i pseudožitarica, nutritivna vrijednost ovog zrna nalazi se u njegovoj unutrašnjosti. Obiluje masnim kiselinama te nizom vitamina i minerala.

U svome sastavu sadrži dva puta više kalcija od mlijeka!

Zrno amaranta sadrži 12 – 18 % proteina, a za razliku od većine žitarica, sadrži i esencijalne aminokiseline lizin te metionin i cistein. Od minerala sadrži: sumpor, magnezij i kalcij, kalij, cink, fosfor, bakar i selen te male količine natrija.

Nadalje, zrno amaranta sadrži otprilike 5 – 9 % masti, 77 % čine nezasićene masne kiseline među kojima dominira za zdravlje blagotvorna linolna kiselina. U ulju amaranta nalaze se i tokotrienoli, relativno rijedak, a za zdravlje izuzetno blagotvoran oblik vitamina E, za koji je pokazano da ima potencijalno antikarcinogeno djelovanje, sprečava oksidaciju kolesterola i pomaže kod infekcija, te skvaleni – tvari kojima je znanstvenim istraživanjima potvrđeno antikarcinogeno djelovanje.

Ugljikohidrati u zrnu amaranta su uglavnom u obliku škroba, a od mikronutrijenata, prisutne su značajnije količine željeza (do pet puta više nego u pšenici), kalcija (4-8 puta više nego u pšenici), magnezija, kalija, cinka, fosfora, bakra, vitamina A, B1, B2 te B3. Istodobno, amarant sadrži vrlo male količine natrija.

Upotreba: Amarant je bogat vitaminima, sadržaj tokoferola, niacina i riboflavina nadopunjuje se još i vitaminima B1, B2, E i C. Danas se od brašna amaranta pripremaju muffini, dizana tijesta, kruh i sl.

Dodatne informacije
Alkohol N/A
Napišite vlastitu recenziju
Vaša recenzija za:Amarant brašno bezglutensko 500 g
Vaša ocjena
Samo registrirani korisnici mogu dati recenziju. Molimo Vas prijavite se ili kreirajte račun