Heljdino brašno bijelo bezglutensko 500g

0%
Proizvođač : Letifico d.o.o
Općenito o proizvodu

Naziv:
Heljdino brašno bijelo bezglutensko

Pakiranje:
500g, 1 komad

Dostupnost: Raspoloživo
Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn
(PDV uključen)
3,20 € / 24,11 Kn

Heljda je biljka koja se dugo vremena koristi u ljudskoj prehrani, a kod ljudi intolerantnih na gluten predstavlja “must-have” žitaricu!

Heljdino brašno bez glutena bogato je manganom, željezom, bakrom, magnezijem, vlaknima i fosforom. Sadrži rutin i kvercetin – flavonoide koji potiču metabolizam. Proteini (lizin) iz heljde imaju visoku biološku vrijednost što znači da ih organizam može iskoristiti u vrlo visokoj mjeri.

Flavonoidi su fitonutrijenti koji štite od bolesti produljenjem djelovanja vitamina C te djelovanjem kao antioksidansi. Flavonoidi pomažu u održavanju cirkulacije, sprječavaju zgrušavanje trombocita te štite LDL kolesterol od oksidacije slobodnih radikala u potencijalno štetne okside kolesterola. Sva ova djelovanja doprinose održavanju zdravlja srca.

Dodatno, heljdino brašno je dobar izvor magnezija, a ovaj mineral doprinosi opuštanju krvnih žila, poboljšanju cirkulacije i dopremanju nutrijenata, dok snižava krvni tlak što je idealna kombinacija za zdrav kardiovaskularni sustav.

Bezglutenska brašna odlično su rješenje za sve osobe koje paze na svoju prehranu, ali i one koje zbog objektivnih razloga ne mogu konzumirati gluten; neovisno radi li se o celijakiji ili intoleranciji na gluten / pšenicu.
Proteini u brašnu pružaju potrebnu energiju, vlakna reguliraju probavu, a nezasićene masti doprinose osjećaju sitosti i održavaju kvalitetnu energetsku razinu bez osjećaja umora i iscrpljenosti.
Proteinska brašna rezultiraju proizvodima s relativno manjim udjelima ugljikohidrata, višim udjelima proteina i zdravih masnoća što dugotrajno osigurava kontinuiranu sitost hraneći „dobre” bakterije u crijevima. Također, pomažu u reguliraju razine glukoze u krvi polaganim oslobađanjem šećera osiguravajući stalan izvor energije.

Dodatne informacije
Alkohol N/A
Napišite vlastitu recenziju
Vaša recenzija za:Heljdino brašno bijelo bezglutensko 500g
Vaša ocjena
Samo registrirani korisnici mogu dati recenziju. Molimo Vas prijavite se ili kreirajte račun