Teff muesli bezglutensko

0%
Proizvođač : Letifico d.o.o
Općenito o proizvodu

Naziv:
Teff muesli bezglutensko

Pakiranje:
500 g, 1 komad

Dostupnost: Raspoloživo
Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn
(PDV uključen)
4,25 € / 32,02 Kn

Uz Teff muesli pahuljice možete odmah započeti dan puni energije.

Bezglutenski, bogati proteinima, vlaknima i mineralima, teff muesli su cjelovito i nutritivno bogato rješenje za doručak, međuobrok ili zamjenu za brzi obrok! Ova mješavina nastala je kao logičan odgovor na današnji svepristuni manjak energije u toku dana te potencijalne probavne poteškoće koje su posljedica brze hrane.

Teff ima jako visok udio hranjivih sastojaka uspoređujući neke od klasičnih vrsta žitarica poput pšenice, raži, ječma, kukuruza i sl. Bogat je esencijalnim masnim kiselinama, ima visok udio minerala (kalcij, fosfor, željezo, kalij, cink i magnezij) i visok udio proteina i vitamina. Sadrži sve esencijalne aminokiseline, tako da je samodostatan kao cjelovita namirnica, a njegov potencijal ističe se i u visokom sadržaju vlakana.

U usporedbi s ostalim žitaricama, teff ima mnogo veći postotak mekinja i klica, tako da je vrlo dobar izvor dijetalnih vlakana, proteina, željeza, aminokiselina, vitamina C i kalcija. Od brašna teffa radi se poznata “injera” – kruh, koji Etiopljani jedu svaki dan.

Teff kaša (količine zrna od cca 1/4 šalice) sadrži 180 kalorija, 7 grama cjelovitih proteina i 4 grama dijetalnih vlakana najviše u obliku otpornog škroba koji hrani korisne crijevne bakterije. Teff daje 25 posto dnevne potrebe za magnezijem, 20 posto potrebe za željezom i 10 posto za kalcijem. To je ujedno i jedino zrno koje osigurava 88 mg vitamina C po obroku!

Jedna šalica kuhanog teffa sadrži nevjerojatnih 123 mg kalcija.

Dodatne informacije
Alkohol No
Napišite vlastitu recenziju
Vaša recenzija za:Teff muesli bezglutensko
Vaša ocjena
Samo registrirani korisnici mogu dati recenziju. Molimo Vas prijavite se ili kreirajte račun