Horizont Sirevi


Horizont Koprivnica mala je obiteljska mljekara osnovana 1994. godine, kao jedna od prvih mini-mljekara u Hrvatskoj. Osnovna djelatnost je proizvodnja i prerada mlijeka i mliječnih proizvoda od kozjeg i kravljeg mlijeka.

Tipom registriranog objekta pod posebnim uvjetima, mljekara Horizont sirovinu za preradu mlijeka koristi isključivo iz vlastitog stada, tako da u vlasništvu ima mliječne krave i koze na farmama u okolici Koprivnice. Kako bi se što kvalitetnije zaokružio ciklus „od polja do stola“ te osigurala kvaliteta i sljedivost, dio hrane za prehranu stoke osigurava se obradom vlastite zemlje.

Asortiman mljekare čine proizvodi iz kravljeg mlijeka: svježe mlijeko, svježi kravlji sir, vrhnje, meki kravlji sir, meki kravlji sir sa začinom, podravska prga, sirevi iz kuhanog kravljeg mlijeka, kravlji sirevi sa začinima, sirne torte i sirne rolade. Proizvodi iz kozjeg mlijeka: svježe kozje mlijeko, svježi kozji sir, sirevi od kuhanog kozjeg mlijeka, meki kozji sir, meki kozji sir sa začinom i meki kozji sir s plemenitim plijesnima.

U prodajnom dijelu orijentirani smo na hrvatsko tržište, a najviše na lokalno područje Koprivnice i grad Zagreb. Usmjereni smo i na gastro segment te surađujemo dugi niz godina s Podravkinim ugostiteljskim objektima «Pivnica Kraluš» i «Podravska klet» kao i nekim lokalnim ugostiteljskim objektima. Tijekom godine sudjelujemo i na raznim manifestacijama u Koprivnici, Zagrebu, Samoboru gdje vršimo promociju i prodaju domaćih proizvoda.
Najpoznatiji proizvod mljekare je «Podravska prga», koja je zbog svojeg specifičnog izgleda i okusa prepoznata među potrošačima kao kvalitetan domaći proizvod, dok su vrlo cijenjeni i prihvaćeni kozji sirevi.
Mljekara je locirana u Koprivnici, kapacitet prerade je oko 1.000 – 2.000 lit / dnevno. Proizvodni prostor posjeduje pločasti pasterizator (kapacitet 600l/h) za pasterizaciju mlijeka, 2 duplikatora za preradu mlijeka, separator za vrhnje, hladnjaču za poluproizvode, vakuum uređaj za pakiranje proizvoda, komoru za sušenje, hladnjaču gotovih proizvoda.
Mljekara je uvela HACCP sustav poslovanja, kao zakonsku obvezu subjekata u poslovanju s hranom.

Mljekara Horizont nastoji zadržati konstantnu kvalitetu svojeg asortimana te se uskladiti sa sve strožim propisima i zahtjevima domaćeg tržišta. Takvi, a i drugi izazovi, sad su pred današnjim vlasnicima mljekare - Dražen Kuzmić (dr. veterinarske medicine) i Kristijan Kuzmić (dipl. ing. prehrambene tehnologije), kojima je u nasljeđe ostala rijetkost nekonfekcijske proizvodnje.


Proizvodi proizvođača - Horizont Sirevi

Prikaži kao Tablica Lista

7 Artikla

Sortiraj silazno
po stranici
 1. Dimljeni sir iz kuhanog kravljeg mlijeka...
  Naziv: Dimljeni sir iz kuhanog kravljeg mlijeka, polutvrdi punomasni sir. Pakiranje: 0,45-0,55 kg brutto; 1 kom.
  48,00 kn
 2. Meki kravlji sir 300g
  Naziv: Meki kravlji punomasni sir Pakiranje: 0,25-0,4 kg brutto, 1 komad
  36,00 kn
 3. Podravska prga 90g
  Naziv: Podravska prga Dimljeni polumasni polutvrdi sir Pakiranje: 0.09 kg, 1 komad
  10,00 kn
 4. Kozji sir 500g
  Naziv: Kozji sir Pakiranje: 0,45-0,5o kg netto; 1 kom.
  63,00 kn
 5. Dimljeni kozji sir 500g
  Naziv: Dimljeni kozji sir Pakiranje: 0,45-0,5o kg netto; 1 kom.
  63,00 kn
 6. Prga od kozjeg i kravljeg sira
  Naziv: Prga od kozjeg i kravljeg sira Pakiranje: 90 g ; 1 kom.
  13,00 kn
 7. Prga od kozjeg i kravljeg sira 270g
  Naziv: Prga od kozjeg i kravljeg sira Pakiranje: 270 g ; 3 kom.
  36,00 kn
Prikaži kao Tablica Lista

7 Artikla

Sortiraj silazno
po stranici